2010. március 18., csütörtök

A böjt megtörése - azoknak, akik már ott tartanak

Szoval ez egy nagyon fontos dolog, nem szabad azt hinni, hogy azzal, hogy x napig nem ettunk mostmar minden okes, kibirtuk es most hajra bepotolni. En ezt a mulkor kicsit elrontottam, mert pont az elso felepitonapomon mentunk haza es ugye anyukam finom kajainak nem tudtam ellenallni. Kovetkezmeny, rosszullet, szedules, ajulas kozeli gyenge allapot es persze az osszes bojttel elert pozitiv eredmeny a kukaban.

Ugyhogy mindenkit arra biztatok, hogy minimum 2-3 napos felepito szakaszt tartson. Es akkor gyorsan egy kis mintaetrend szeru, hogy mi is ez:

1. felepito nap: reggel meg szokasos teak, delelott egy alma (lehet parolt is), nagyon lassan enni, minden falatot megragni es orulni az erzesnek, hogy vegre ragunk :)
Aztan ebed a szokasos leveseinkbol valamelyik, de mostmar a zoldseget is megehetjuk belole, aki akarja, ossze is puresitheti. Vacsora pedig szinten ez, egy abonettel.

2. felepito nap: Reggeli: egy alma, 1 abonett. Ebed: hejaban fott krumpli, mar lehet fuszerezgetni ovatosan, kis almakompot Vacsora:Kis zöldsalata, citromos olivas ontettel, abonett

3. Felepito nap: keves müzli. Ebed: salata vagy fott krumpli, esetleg leves Vacsora ugyanez.

Tehat a lenyeg, hogy meg mindig figyeljunk oda, hogy nagyon dietasan egyunk, mintha egy hasmenesbol epulnenk fel.


Ja, es olvastam egy erdekeset. Ugye sokszor halljuk azt, hogy nagyon sok (minden) embernek van rejtett allergiaja, leginkabb etelekre. (Ez igazabol azert van, mert az emberek nem ertik meg, hogy a tej, tejtermekek, husok, feher cukor es feher lisztek nem megfeleloek az emberi szervezet szamara). Szoval ilyenkor erdemes kiserletezni, mert ugymond most tiszta lappal indulunk. Szoval erdemes az elso 3-4 napban elhagyni minden fent emlitett etelt, aztan az 5-8. napon lassan a tejtermekeket hozza es figyelni, hogy mi tortenik, aztan lehet a hust, halat is a 9-12. napon. Igy aprankent megfigyelhetjuk, hogy hogy reagal a szervezetunk az egyes etelcsoportokra anelkul, hogy minden mesterseges dologgal el lenne torzitva. Ja, es a cukrot, feher lisztet persze tanacsos teljesen elhagyni, de legalabbis minimalisra korlazotni. :))) Igen, tudom :)))



Es akkor meg egy lezaro gondolat a vegen: ez most egy kituno alkalom arra, hogy valtoztassatok a rossz evesi szokasaitokon, hajra, de essetek vissza a regi rossz evesi mintakba. Ha kell, olvassatok utana, rengeteg konyv, blog (akar nalam is) van a temaban, kerdezzetek, es terjetek at egy egeszsegesebb taplalkozasra. A testetek es a lelketek is meg fogja koszonni. Es ennel jobb alkalom tenyleg nincs, ennel konnyebb meg sosem volt a valtas, mint igy a bojt utan :))


Na most akkor lezarom szent szavaimat :))) Es folytatom a bojtomet meg 3 napig :)

Nincsenek megjegyzések: