Hozzávalók:
4 dl szójatej ( én rizstejet használtam)
10 g friss élesztő
1 teáskanál méz (termelői)
1 evőkanál olivaolaj
1 teáskanál házi kenyér fűszerkeverék (édeskömény, koriander, kömény)
10 g darált mák
10 g zabpehely (bio)
10 g napraforgómag (bio)
300 g búza kenyérliszt (bio) (én 550-es lisztet használtam megint)
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt (bio)
150 g teljes kiőrlésű rozsliszt (bio)
1 teáskanál himalája só
A hozzávalókat betettem a gépbe és szépen beidőzítettem reggelre, hogy finom friss legyen. Imádok a friss kenyér illatára ébredni :)
Amúgy az egyetlen, amire ilyenkor figyelni kell, hogy az élesztő ne érjen a folyadékhoz illetve a cukorhoz és a sóhoz. Én ezért ilyenkor először minden folyékonyat teszek a gépbe (olaj, tej stb.) aztán rá a lisztet és más szárazat. Aztán a liszthalomba két kis mélyedést csinálok, egyikbe a cukrot vagy mézet, másikba az élesztőt vagy élesztőport teszem. Így tuti nem ér össze addig, amíg el nem kezdődik a dagasztás ;)
2 megjegyzés:
de jól hangzik!!
Szerintem a rizstej miatt lehetett, mert annak olyan édeskés íze van, de talán tényleg elbírna még egy kanálka sót. Mondjuk én annyira nem szeretek/szoktam sózni...
Örülök, hogy ízlett! :)
(Egyébként ezt az élesztő és folyadék dolgot én is így szoktam csinálni, de néha teljességgel felesleges, mert pl. ez a kenyér is szépen megkel, ha közvetlenül a tejbe teszem bele.)
Megjegyzés küldése