2009. október 6., kedd

Sült alma - Vegéthó 2.

Szeretem a sült almát és valahogy ilyenkor hideg estéken kedvet kapok hozzá. Nem szoktam gyakran enni, de néha tényleg jól esik. Ráadásul legutóbb amikor otthon voltunk, a tesómtól kaptam szülinapomra egy ilyen nagyon aranyos kis "almasütő" bigyót, amit a Mesterségek ünnepén szerzett be. (Szóval végül én sem maradtam vásárfia nélkül :)


Úgyhogy most kipróbáltam és nagyon jól sikerült, meglepően hamar, kb 1 órán belül kész is lett és közben pedig itt illatozott a fahéjas sülő alma... :)


Én most így csináltam, de tényleg csak fantáziától függ, hogy mit tesz az ember az almába:

Sült alma



1 alma
4 szem aszalt szilva
2 ek vágott mogyoró
2-3 ek méz
citromhéj
fahéj

Csak kicsumáztam az almát, a fentieket összekeverve beletöltöttem és kész is volt.
A végére olyan jól átsült, hogy nem is tudtam már egészben kivenni.