2009. június 23., kedd

Mérleg


Mivel elkezdtem számolni a kalóriákat, úgy döntöttem, hogy tovább már tényleg nem halogathatom egy konyhai mérleg beszerzését. ùgyhogy tegnap már meg is rendeltem, már nagyon várom, végre pontosan ki fogok tudni mérni minden hozzávalót :) juhuu :)

6 megjegyzés:

zsuzso100 írta...

Már én is kedvet kaptam ehhez a kalóriaszámláláshoz, de először csak azt kell megnéznem, vajon mennyi az annyi, amit naponta beviszek.
Hol lehet kiszámolni megbizhatóan, hogy mennyi az igényelt napi bevitel, mert mind mást mond.

keriann írta...

Próbáld ki ezt: http://www.nana.hu/index.php?apps=sulykontrol_kalkulator Nekem sok kalkulátorral nem stimmelt, hogy szerintem túl sok kalóriát adnak meg.

♥Dreamer♥ írta...

Bizony, hogy kell! Én mindent precízen lemérek, csak így lehet... :)
Nekem a nana-s oldal szerint 1345.66 kcal/nap a szükséges és 57.8 kg lenne az ideális súlyom. Előbbi ok, utóbbi szerintem sok.

keriann írta...

nekem 1100 kcal-t ír, sztem rendben van, kilónak meg 45,9-t, ami sztem nekem nagyjából ok. Legalábbis eddig minden kalkulátor ennél többet mutatott. De sztem ez tényleg annyi mindentől függ, h ez tényleg csak irányt mutat.

zsuzso100 írta...

Kalóriaszükséglet: 1520, ideális testsúly: 69,7 kg...hát én ezt nem ideálisnak mondanám, hanem a minimumnak! Voltam én 75 kg, és akkor már nagyon minimális volt rajam, most 79 vagyok, tehát 72 a cél, de úgy érzem, soha nem fogom elérni, tehát itt a 3-4 kg-oknál is elég különbség van, hogy ne akarjak 70 kg lenni, mert akkor már sovány lennék, csont és bőr, nem is értem a modellek hogy bírnak a magasságukhoz 55 kg-osak lenni, persze ez függ a csontozattól is.

keriann írta...

sztem ne ragaszkodj ezekhez a kalkulátorokhoz, hiszen ezek a magaságodon kívül semmit sem vesznek figyelembe. Pl. ugye köztudott, hogy a zsír könnyebb az izomnál. Ismertem egy lányt, aki csupa izom volt, szálkás, sovány, g zsír nélkül és amikor megmondta hány kiló, minde ledőltünk a székről, mert vmi 160 cm-het volt 60 kg.