2010. február 5., péntek

Döntöttem


Na szóval végre eldöntöttem. Egyelőre nem adom fel ezt a lúgosítás dolgot, bár ha nem tartok be mindent 100%-osan, az sem nagyon fog izgatni. Inkább úgy fogom ezt fel, mint egy Candida-diétát. Végülis az is, mert a testemben túlszaporodott gombák és más egyebeket kell visszaszorítanom.
Szóval azt olvastam, hogy a Candida-diétát nőknél 3-6 hónapig kell csinálni, férfiaknál elég 1-2 hónap. (Tiszta igazságtalanság! :) )Úgyhogy elhatároztam, hogy ezt jó lenne véghez vinni.
A legfőbb pontok:
  • semmi hús (ez nem nehéz, 2,5 éve vegetáriánus vagyok)
  • semmi tejtermék és állati eredetű étel (ez sem annyira, egy ideje már nem eszek ilyesmit)
  • semmi gyümölcs, max savanyúak pl. grapefruit (ez már nehezebb dolog, mert pl. a reggeli müzlibe mindig szerettem a gyümölcsöt vagy a mazsolát)
  • semmi fehér lisztből készült étel (hm, még ez is megoldható)
  • semmi cukor (na itt a bökkenő, ez nekem, mint anonim-cukorfüggőnek a lehető legnagyobb kihívás)

Mindemellett nagyon sok zöldséget kell enni és sok salátát (nyersen is!)
Még majd fogok írni bővebben is róla, hogy miket szabad és miket nem.

És akkor a céljaim, hogy miért is "kínzom" magam ennyire:

  1. A legfontosabb célom, hogy végre sikerüljön megszabadulnom a cukorfüggőségemtől, attól a kínzó cukor utáni vágytól, ami az utóbbi időben elviselhetetlenül rossz lett. Nem akarok az édességektől és a nassoktól függni! Azt szeretném, ha egyszer eszek egy desszertet, akkor már kis mennyiséget is teljesen tudjak élvezni és ne legyen az a kényszerítő érzés, hogy muszáj még még és még ennem.
  2. Aztán persze ha a szervezetem eléri a sav-bázis egyensúlyát, akkor az egészségemre is kihat, tehát ez is fontos. Bár nincsenek igazán egészségügyi problémáim, de ne is legyenek, az a cél.
  3. Nem lenne rossz persze 2-3 kilót fogyni sem, még mindig nem férek bele azokba a nadrágokba, amikbe karácsony előtt belefértem.

Nagyjából ezek a fő indokok, célok, és akkor hajrá :D

2 megjegyzés:

J írta...

hajrá! egy ilyen kúrát nekem is végig kellene csinálnom...

macsibibi írta...

Hajrá!

Nekem sem ártana...