2010. május 10., hétfő

Újabb "módszer", avagy csodaszerek az egészség felé(?)

A fitneszben, ahova járok, az egyik csajszi csinálja ezt a Metabolic Balance programot. Nem tudom hallottatok-e már róla. Anyagcsere egyensúly program magyarra lefordítva és eléggé diétaszerű. Éppen ezért (mert a fogyókúrák az egyik hobbim :) kértem én is időpontot a csajszitól, és ma elmagyarázta, hogy hogy működik a dolog. Eléggé érdekesen hangzik. Szóval először is vért vesznek és 38 adat alapján a vérből megmondják, hogy milyen ételeket szabad illetve ajánlott enni és melyikeket érdemes kerülni. (Ez eddig továbbfejlesztett vércsoportdiéta szerű.) Ezekből az ételekből aztán összeállítják az étrendedet.
Aztán az egész 4 fázisból áll. Az első fázis a bevezető 2 nap, ami tehermentesítő nap, rizs, gyümi vagy ilyesmi nap. Aztán a szigorú szakasz, ez 2 hét és itt 100%ig be kell tartani az előírt étrendet. Mutatott példaétrendet, érdekes, csak az van írva, h pl. ebéd variáció 1: 75 g hüvelyes, 125 g zöldség. És több variáció van. És akkor ki kell választani, h melyiket akarja az ember, és megnézni, h pl a var. 1-nél milyen hüvelyeseket ajánlott enni meg milyen zöldséget, és ezeket is úgy készítheti el, ahogy akarja, leves, sali vagy akárhogy.
Aztán a 3. héttől lazább, ez a 3. szakasz addig tart, amíg el nem éri az ember a célját (fogyás, anyagcsere helyreállítása stb.) és utána a 4. szakasz az átmenet a mindennapokba. Itt már csak pár alapvető szabályt kell betartani, mert arra épül, hogy a nagyját úgyis betartod, pl. amire rájöttél, hogy tényleg jót tesz neked.

Szóval ez az elmélet. Egyből felkeltette a fantáziámat, főleg, hogy azt mondta a csajszi, hogy nem gond ha nem eszek húst, tejterméket, akkor úgy állítja össze. Csak amikor az árat úgy mellékesen megjegyezte, azt hittem leesek a székről. 349 euro. Atya gatya!!!!!
Ebben elvileg a vérvétel, az étrend összeállítása, és a személyes tanácsadás van benne, vagyis, hogy hetente többször, aztán már csak egyszer találkozó van a csajjal, ahol megnézi, h mennyit haladt az ember. Hát ja.

Franc, miért ilyen drága?? Persze sikerült megint megfogni a gyenge oldalamat, nem tudom. Ha nagyon akarnám, össze tudnám szedni a pénzt, de basszus ez egy iPhone ára!!! Az agyam mondja, hogy hagyjam a francba a dolgot (meg Tibi is :), de akkor miért nem tudom egyszerűen kiverni a fejemből? Ahhhh, nem tudom... Ti belevágnátok?

Annyi hülyeségre adtam már ki rengeteg pénzt életemben, mind az egészséges életmód és a fogyással kapcsolatban, hogy inkább meg sem próbálom összeszámolni. Ti hogy vagytok ezzel??

5 megjegyzés:

J írta...

Jesszus, szerintem nem éri meg

J írta...

Szerintem várj még 1-2 hetet, hogy ennyi idő után is lelkesedsz-e még

siccike írta...

Szerintem járj akkor inkább többször kinez oldásra, vagy a HEllingerre!:-) Mert azok nélkül hosszú távon ez sem feltétlenül működik...;-)

keriann írta...

Igen, igazatok van. Egyebkent en is igy gondoltam, mert tegnap le is mondtam. Gyozott az esz :)))

Réka írta...

Hú, hát jó drága. Inkább iPhone. :-)