2010. április 22., csütörtök

Édesség (?)


Tegnap olvasgattam itt az interneten egeszseges eletmod temaban es csomo olyan ember hozzaszolasait olvastam forumokban, akik azt irtak, hogy nem esznek edesseget, nem kivanjak, max. neha es nincsenek oda az edes izert. szamomra ez annyira hihetetlennek tunik. En ugyanis folyton erzem es kuzdok az edesseg iranti vaggyal es elkepzelhetetlen szamomra, hogy vannak, akiket ez hidegen hagy. (Jo nekik :)


Eppen ezert arra gondoltam, h csinalok egy gyors felmerest:

Ti hogy alltok az edesseggel? Mennyit esztek? Hetente 1szer, többször, minden nap? Es mennyit? 1 szelet csoki vagy 2 tabla? Nagyon kivancsi vagyok, varom a kommenteiteket.


(En be kell valljam, hogy naponta eszek edessegeket. Ha nem fogom magam vissza vas akarattal, akkor a napi 2 tabla siman lemegy, amikor visszatartom magam, akkor ugy 2-3 szelet csoki per nap. Ez ugye jo sok? :SSSS)

8 megjegyzés:

zsuzso100 írta...

Én nem vagyok édességfüggő, van, hogy egy hétig se eszek csokit, vagy, hogy heti többször, én mindenfélét megkívánok édes-sós, jöhet bármi. Egyébként egyszer próbáltam leszokni a csokiról, két hétig sokat gondoltam rá, aztán elmúlt.

Névtelen írta...

Imádom a csokit.Bármilyet.Minden nap szoktam enni van, hogy csak egy kicsit de ha olyan napom van nekem simán lecsusszan egy tábla.Persze csak tejcsokiból, a magas kakaótartalmúakból nem bírok sokat.Mikor eszem mindig arra gondolok hogy ezt most megérdemlem és nem fog változtani az alakomon, sőt fogyni fogok tőle.Eddig bevált :) Pedig nem vagyok egy cingár valaki egyántalán, csak szerintem sok múlik a gondolkodáson és hogy hogyan eszed meg azt amit megeszel.
Úgyhogy ne legyen lelkiismeretfurdalásod csokizás után mert akkor nem is ért semmit az egész.

harmony írta...

Én mostanában egyáltalán nem kívánom az édességet. Néha-néha... Biztos vmi lelki ok van az édességkívánósság mögött, vagy candida-túlszaporulat...vagy csak egyszerűen nagyon szereted:)))

J írta...

én is szinte mindennap, mondjuk heti 5-6 napnak. Ma pl. 4 xocai kockát ettem.

Réka írta...

Volt, h hetekig nem ettem édességet, de mostanában (hála a nyúlnak) nagy mennyiségű csokit (és sajnos nem feketét) halmoztam fel, így azért minimum minden másnap lemegy 1-4 kockányi, többet nagyon ritkán eszem. Cukorkák az elmúlt néhány hónapban nemigen, chips havi 1-2 zacsi max, inkább 1, sós keksz még 1 zacsi mondjuk/hó.
B viszont mostanában kb annyi csokit eszik, mint te, szóval nem vagy ezzel egyedül. A különbség csak annyi, h ő cseppet sem érez lelkiurdalást miatta és ha te sem éreznél, lehet, nem is kívánnád állandóan. Tudom, könnyű mondani, a lelkifurdalást eltüntetni nem tudom, hogyan lehet. Ha a csokit kívánja a tested, akkor add meg neki, többet is, mint amennyit akar, aztán elmúlik és csökkenni fog a vágy.

kinga írta...

főleg így, hogy húsvétra kaptam egy csomóóó csokit, bizony naponta is csúszik.
régen egy-egy tábla/per nap simaliba volt.
mostanában valahogy rossz tőle a közérzetem. most is imádom, csak minden egyes kockánál úgy érzem, hízok (pedig állítólag rajtam nem látszik) - szóval újra le kell szoknom. mikulás és húsvét között egyszer sikerült is :) most talán megint...

egyébként sajnos ha éjjel megéhezem, gyakran ránézek a csoki készletre :(

siccike írta...

Most járok egy csakratisztító tanfolyamra, ahol pont a kettes csakránál (szakrális csakra) volt róla szó, hogy az extrém édességfüggés a kettes csakra nem megfelelő működéséhez köthető.

Már sokszor akartam neked írni, hogy nekem pl. a 3 éves olaszországi kintlétem alatt voltak eytrém bulímiás és édességzabálós korszakaim. Én vallom, hogy minden fizikai tünet lelki okból ered! "A lélek nyelve a betegség!" A külhoni időszakom alatt pl. szeretetvágy, egyedüllét, belső magány...

Sajnos akármilyen keményen is hangzik, amíg a lelki okokat nem tárjuk fel, és nem dolgozunk rajta, nem változnak a fizikai tüntetek! Érdemes lenne elindulnod ebbe az irányba is, hogy kikerülj valahogy ebből az ördögi körből!!! Mindegy milyen utat választasz, milyen módszerrel közelítesz a belső énedhez, MUSZÁÁÁÁJ valahonnan elindulni!!!:-) Én most ezt csinálom, és extrém hatásos!: Deeksha

Kívánok neked sok erőt az elinduláshoz!

keriann írta...

De jó, hogy ennyien írtatok! Már mindjárt reprezentatív lesz a felmérés :)